Založ si blog

List

Milý Franto a ostatní.

Asi sa divíte, že Vám píšem cez noviny a nie cez net. Ide o to, že u nás začala móda stíhať za výroky na sociálnych sieťach, a v novinách platí sloboda slova.

U nás  budú zajtra voľby do samospráv. Je to cez predĺžený víkend, čo znamená, že veľa ľudí pôjde po návštevách a nie po volebných miestnostiach. Nikomu to nevadí, pretože na dedinách sa voliť pôjde.

U nás v Petržalke kandidujú samí zaujímaví ľudia. Okrem starých tvárí aj nové. Medzi tými novými sú napr. manažéri, ktorí nevedia riadiť, alebo ambiciózni úradníci, lekári, inžinieri. Skrátka demokracia. Zatiaľ vedú staré politické tváre – to len ukazuje, že volenie nie je racionálna činnosť.

Jeden z kandidátov je osobitne zaujímavý – je to reprezentant boja proti korupcii, taký pomerne mladý právnik – uvidíme, akú má šancu. Petržalka má s ním šancu, že urobí poriadok. Či sa tak stalo, to vám napíšem v pondelok.

Milí kamaráti, prajem Vám príjemný predĺžený víkend.

Váš kamarát Mojo.

Keď sa pomýli aj pravdu povie. ..

16.11.2014

Čaro nechceného … alebo ako vždy na Freuda dôjde. Keď sa politik pomýli, aj pravdu povie. Náš pán už bývalý predseda parlamentu odôvodnil svoj odchod vetou: „Už mám dosť“ bez toho, že by upresnil čoho má dosť. Keď som to prvý krát počul, nechcel som veriť, že by takto politik stratil racionálnu sebakontrolu… ale v spravodajstve sa to objavilo presne [...]

Kde sa vzal, tu sa vzal … alebo ako sa stať milionárom

14.12.2010

Pred nejakou dobou prebehla tlačou osamelá správa o náraste počtu dolárových milionárov na Slovensku. Chudobné krízové Slovensko zaznamenalo takýto ekonomický zázrak. Ľudia sú zvedaví, ako k tomu mohlo dôjsť. V jednej televíznej relácii „analytik“ s úsmevom odpovedal na túto otázku: „Sú to ľudia, ktorí dokážu zarobiť tam, kde iní prerobia“. Keby [...]

Ako prežiť v dnešných firmách

13.10.2010

Tento text vznikol na základe rozhovorov so zamestnancami na rôznych úrovniach funkčného zaradenia, pozorovaním diania vo firmách a rozhovorov s tými, čo v takýchto firmách neprežili. Ide o mimoriadne schopných ľudí, ktorí by boli ozdobou každej podnikateľsky a výkonovo zameranej firmy. Zoznam týchto firiem je prekvapujúci, na požiadanie môžeme o ňom hovoriť. [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 10412x
Priemerná čítanosť článkov: 1735x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy